SUPETARSKA DRAGA APPARTEMENTS-RAB SUPETARSKA DRAGA RAB
 
de  |  en  |  it  |  hr
Impresije  |  Privacy
Sakrij tekst
Show text
   

Appartements-Rab - Supetarska Draga

TOPLA DOBRODOŠLICA U APARTMANE TOMULIĆ

Mala obiteljska kuća nalazi se na pješačkoj udaljenosti (50 m) od mora i nudi svojimn gostima već dugi niz godina iskustva prekrasnog odmora romantičnog mediteranskog ugođaja hrvatskog otoka.

 

SUPETARSKA DRAGA

SUPETARSKA DRAGA

Na istoku otoka Raba, u romantičnoj uvali soli proteže se mjesto "Supetarska Draga". U njoj obitava oko 1100 stanovnika naselja i nalazi se oko 7 km od samog grada  Raba, a posebno je cijenjena zbog prirodno zaštićene pozicije, iz kojeg razloga se tu smjestila i ACY marina za vez brodova i jahti.  Stanovnici Supetarske Drage kombiniraju moderni način s tradicionalnim mediteranskim načinom života, koji se osjeća u turističkoj ponudi. Uz goste koji se već dulji niz godina redovito vraćaju svojim domaćinima, svake godine je sve više i više novih gostiju kojima ovo mjesto i ljudi ostaju u srcu.

SUPETARSKA DRAGA

Tu su prekrasne čiste plaže, a posebno pješčane plaže na malim otocima idealnim za opuštanje Maman, Šailovac i Srednjak. U Supetarskoj Dragi nalaze se ostaci benediktanskog samostana te romanička crkva iz 11. stoljeća. Geografski položaj dubokog zaljeva je prestižna pozicija koja nudi savršenu zaštitu za male brodove i jahte u svim vremenskim uvjetima. Prekrasne plaže se mogu otkriti i na zelenom poluotoku Gonar, koje uključuje naselja Dumići, Donja Draga i Gonar. Za kupanje se mogu pronaći brojne pješčane i šljunčane plaže koje se mogu naći u različitim uvalama.

Tri otoka Maman, Šailovac i Sridnjak sa svojim plažama čine jedan od najromantičnijih mjesta na otoku Rabu, dostupni samo sa brodicom probuditi će u vama pustolovni duh Robinsona. Tko želi i ima dovoljno izdržljivosti može i pješice dosegnuti skrovita mjesta i plaže. Fantastično mjesto za odmor, opuštanje i uživanje. Neposredno ispred kuće smještena je ACY Marina te se iz dvorišta pruža prekrasan pogled na Marinu koja je otvorena tijekom cijele godine. Marina nudi brojne priveze za brodove, ima vrlo dobru infrastrukturu, dizalice, slip, servisnu radionicu, trgovina hranom i Restoran (Vojko).

Povijest

U Supetarskoj Dragi osnovan je 1059. godine Samostan, koji je napušten u 16.  stoljeću. Uz ostatke Samostana smještena je trobrodna Crkva svetog Petra (Sanctus Petrus in Valle) i koja ukazuje na veliki tadašnji značaj Samostana i po kojoj je ova uvala dobila i ime. Bez pretjerivanja, trobrodna romanička bazilika može se nazvati umjetničkim i kulturno povijesnim blagom. To je najstarija benediktanska opatija na otoku Rabu, a arhitektura ima posebne značajke. Središnji brod bazilike gotovo je dva puta visok kao i dva broda sa strane što stručnjaci prepoznaju kao kasnoantički model. Povijesne nalaze u Supetarskoj Dragi također nalazimo i na moru. Mlin u Supetarskoj Dragi jedini je mlin očuvan na otoku Rabu, a u njemu se mogu vidjeti originalni dijelovi još iz srednjeg vijeka. Mlin – vodenica kojom je Rab davnih dana opskrbljivan dragocjenom vodom za piće, a pristup Mlinu je i s mora.

Više ...